Goede voornemens

“En wat zijn jouw voornemens voor dit jaar”, vroeg ik aan mijn geliefde ervan uitgaande dat dit toch minstens een beetje bij oud en nieuw hoort. Ik weet ook wel dat het een beetje onzin is, ik weet ook wel dat die voornemens meestal zo rond 12 januari wat gaan haperen en verder bedoel ik er eigenlijk niets mee, dacht ik.

Het ligt voor de hand om nu een beetje ironisch blogje te schrijven over voornemens, die onlosmakelijk horen bij oliebollen en vuurwerk. Een grappig lijstje  maken met al die mogelijke mislukkingen, van stoppen met roken tot en met beter omgaan met niet aan te sturen medewerkers, nukkige collega’s en arrogante bazen. Het is niet vreselijk moeilijk, soms om te lachen, soms om te huilen, maar het leidt tot niets.

Ik ben eigenlijk benieuwd naar al jullie ervaringen met goede voornemens. Het is toch ook wel eens gelukt, en hoe deed je dat dan. Wat bracht een voornemen tot een goed einde, wie of wat was daarbij behulpzaam. Wij van TLC krijgen zo vaak goede voornemens te horen en we moeten steeds ons best doen om alert te zijn op het vervolg.

Ben benieuwd, laat eens van je horen, wij nemen ons voor om steeds beter te worden in het funderen van voornemens, bijvoorbeeld die voor 2010!

Laat een reactie achter