Waarde

Dat waarde niet waardevast is weten we wel. Morgen kan “het” minder waard zijn of juist veel meer.
Tenminste, als je waarde uitdrukt in geld, waar we nogal gewend aan zijn geraakt.

We worden met de neus op de feiten gedrukt: geld wordt minder waard, altijd al, om het maar niet over beleggingen te hebben. Je huis kan zomaar 20% minder waard zijn en in buitenlanden is dat soms veel erger. We houden de moed er maar een beetje in.

Bij TLC denken we de laatste tijd veel over onze waarde na. Wat is de waarde die wij kunnen en willen leveren. De externe consultant bijvoorbeeld, lijkt een stuk minder waard geworden: minder vraag, dus minder waard.

De TLC-waarde is altijd geweest: als zeer betrokkene een tijdje meelopen: andere perspectieven laten zien, mensen zicht geven op de mogelijkheden, een team de kracht van het samenwerken (weer) leren zien. De waarde zien van wat je doet: daar gaat het immers om. Die mogelijkheden lijken nu verstopt, ze lijken verdwenen achter economische tegenslag. En daarmee verdampt de uitdaging, vervaagt het lef en wankelt de ondernemingszin – zo lijkt het.

Maar dat ontdekken, opgraven, prikkelen en uitdagen blijft onze waarde, en wij zoeken naar alternatieve manieren om die inzet te blijven geven.
Wordt vervolgd!